ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ, ΛΑΤΡΕΙΑ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΦΩΤΟΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ, ENOΡΙΑ-ΔΡΑΣΙΣ

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Αγιασμός για το Κατηχητικό Σχολείο και τις Σχολές Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας στον Ιερό ναό της Παναγίας Παντοβασίλισσας

Με τo τυπικό της Εκκλησίας μας και με την δέουσα θρησκευτική ευλάβεια , τελέστηκε σήμερα ο αγιασμός, για την έναρξη του κατηχητικού σχολείου και των σχολών Βυζαντινής Μουσικής και Αγιογραφίας που «λειτουργούν» στη Ραφήνα, στην ενορία του Καθεδρικού Ιερού Ναού της Παναγίας Παντοβασίλισσας.

Για κάποιους που είναι μακριά απο την εκκλησία, ίσως υπάρχει το δίλημμα : είναι αναγκαίο , στις ημέρες μας για τα παιδιά το κατηχητικό;
Όμως για όλους όσοι βρέθηκαν σήμερα το πρωί στον αγιασμό και ακούγοντας τον πατέρα Δημήτριο να δίδει τον «ορισμό» του κατηχητικού , αναφερόμενος σε πατερικές διδαχές, αλλά σε κατανοητή για μικρούς και μεγάλους γλώσσα , δεν υπάρχει κανένα δίλημμα!
 Όπως καταλάβαμε : Ενοριακή, πνευματική, λειτουργική και εκκλησιαστική ζωή είναι άρρηκτα δεμένες μεταξύ τους και στις ημέρες μας που το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία απο «ομολογιακό» μετατράπηκε σε θρησκειολογικό, καλό θα είναι οι γονείς όπως φροντίζουν τα παιδιά τους να μάθουν πολεμικές τέχνες, μπαλέτο, ξένες γλώσσες, διάφορα αθλήματα κλπ. να φροντίσουν να «μάθουν» τον Χριστό και το κατηχητικό αυτό το προσφέρει στα παιδιά με ένα μοναδικό τρόπο.


Η κα Βασιλική Νικητοπούλου, υπεύθυνη της κατηχητικής συντροφιάς στον Ι.Ν της Παναγίας Παντοβασίλισσας
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο χαιρετισμό της η κα Βασιλική Νικητοπούλου, η οποία είναι η υπεύθυνη της κατηχητικής συντροφιάς στον Ι.Ν της Παναγίας Παντοβασίλισσας εννοώντας τα παιδιά του κατηχητικού «… τα παιδιά προκόπτουν εν σοφία και ηλικία και χάριτι παρά Θεώ και ανθρώποις»



Ο π. Δημήτριος Μπακόπουλος με τον Μάριο Μπακόπουλο,τον Βενιαμίν «μαθητή» του κατηχητικού σχολείου.



Στις δύο εικόνες και τα μεγαλύτερα «παιδιά» , μαθητές της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του Ιερού Ναού της Τριγλιανής Παναγίας

«Συνεχίζουμε την παράδοση», ανέφερε ο π. Δημήτριος Μπακόπουλος, όταν αναφέρθηκε στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής. «Μετά την εκκλησιαστική παιδεία σε σωστή βάση, δεν προσεγγίζουμε τους νέους και τους μεγαλύτερους αδερφούς μας για να περνάνε , ωραία την ώρα τους, αλλά με τις συγκεκριμένες δράσεις δρούμε και «λειτουργικά» στελεχώνοντας τα αναλόγια των εκκλησιών ,



Ο κ. Άγγελος Αλιμπέρτης, δάσκαλος στη Σχολή Αγιογραφίας του Ι.Ν της Παναγίας της Παντοβασίλισσσας.
ενώ ο δάσκαλος της αγιογραφίας κ. Άγγελος Αλιμπέρτης , αναφερόμενος στη Σχολή Αγιογραφίας , έκανε σαφή διαχωρισμό της ορθοδόξου εικονογραφίας , η οποία εκτός απο τον εικαστικό της χαρακτήρα έχει και «στοιχεία» προετοιμασίας και προέκτασης της λατρείας μας!

Μετά τον αγιασμό και τις ομιλίες , προσφέρθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους κέρασμα!


Κλείνοντας την αναφορά μας στο σημερινό αγιασμό, θα θέλαμε να αναφερθούμε στις ιδιαίτερες ευχαριστίες των Ιερέων και της Εκκλησιαστικής Επιτροπής , προς την κα Σοφία Ορφανίδη και το Βιβλιοπωλείο «Οffice Time» (Έλλης Αλεξίου 1, Ραφήνα, απέναντι απο Lidl) για την χορηγία γραφικής ύλης και διαφόρων σχολικών ειδών που θα καλύψουν τις ανάγκες της κατηχητικής συντροφιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.