ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ, ΛΑΤΡΕΙΑ, ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ, ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ, ΦΩΤΟΕΝΘΥΜΗΜΑΤΑ, ENOΡΙΑ-ΔΡΑΣΙΣ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

(video) Ιερός Ναός Παναγίας Παντοβασίλισσας "...για του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος της ελευθερία"

Με την ευκαιρία της εορτής της εθνικής παλιγγενεσίας η "Ενορία-Δράσις" του Ιερού Nαού Παναγίας Παντοβασίλισσας στη Ραφήνα , πραγματοποίησε το Σάββατο 24 Μαρτίου 2018 το απόγευμα εορταστική εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στο μεγάλο κοσμοιστορικό γεγονός της Ελληνικής Επανάστασης του 1821.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό με κεντρικό ομιλητή τον ιστορικό-συγγραφέα Αθανάσιο Γκαντώνα που αναφέρθηκε :
  • στον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου
  • στην επανάσταση του 1821, τότε που οι λίγοι Έλληνες με μερικές εκατοντάδες καριοφίλια τα έβαλαν με μια πάνοπλη οθωμανική αυτοκρατορία
  • στο σήμερα, που η Τουρκία με συνεχής προκλήσεις προσπαθεί να επιτύχει τον προαιώνιο στόχο της, που είναι κατ' αρχή η διχοτόμηση του Αιγαίου

Στην επέτειο της 25ης Μαρτίου , αναφέρθηκε επίσης το μέλος της "Ενορία-Δράσις" Δημήτριος Κάλος , ο οποίος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στον αδιάρρηκτο δεσμό των Ελλήνων με του Χριστού την πίστη την αγία και της πατρίδος της ελευθερία.
Στη συνέχεια και μετά την ομιλία, οι μαθητές της Ενοριακής Σχολής Βυζαντινής Μουσική και υπό την Διεύθυνση του πατρός Δημητρίου Μπακόπουλου, έψαλλαν εκκλησιαστικούς ύμνους. 
Οι μαθητές με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό προκαλεσαν ρίγη συγκίνησης και ενθουσιασμού στους παρόντες , οι οποίοι ευλαβικά σηκώθηκαν και έλαβαν τη στάση της προσοχής στο άκουσμα της "Υπερμάχου Στρατηγού" 
Μετά το πέρας πολλοί απο τους καλεσμένους εξέφρασαν τα συγχαρητηριά τους τόσο για την εξαιρετική παρουσία της χορωδίας , όσο και για τα έντονα συναισθήματα, τα οποία πλημμύρισαν τις καρδιές τους , ακούγοντας τις ομιλίες που αφύπνισαν μνήμες του ένδοξου ιστορικού και εθνικού παρελθόντος.
Μετά το πέρας της όμορφης αυτής εκδήλωσης, ακολούθησε κέρασμα στο αρχονταρίκι του Ιερού Ναού. 
Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Ευαγγελος Μπουρνούς, ο οποίος δέχθηκε και τις ευχές όλων για την ονομαστική του εορτή, ο τ. Βουλευτής της Περιφέρειας Νικόλαος Καντερές, ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κων. Μώρος, ο π. Διοικητής του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης, οι Στρατηγοι ε.α Απόστολος Κωστόπουλος και Νικόλαος Αλικάκος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριγλιανών Γιώργος Κικής, η Πρόεδρος του π. του Λυκείου των Ελληνίδων στη Ραφήνα Χριστίνα Παναγιώτου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγίας Μαγδαληνής Γερβάσιος Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι απο το Σύλλογο Κρητών Ραφήνας-Πικερμίου και πολλοί δημότες. 
































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.